"De kunst van het vliegen" is sinds enkele jaren een onderdeel van zijn oeuvre geworden. Aanleiding was zondermeer de diepe indruk die de vluchten met de Dakota DDA op hem maakten, maar ook de vluchten met vliegtuigen als de Fokker S-11 inspireerden hem tot nieuw werk.
Sinds 1996 is hij regelmatig gast op vliegbases van de Koninklijke Luchtmacht waardoor zijn ideeën voor werken met moderne vliegtuigen ook gevoed worden. Dit jaar (1997) kreeg collega-kunstenaar Leentje Linders opdracht van de Koninklijke Luchtmacht een kunstwerk te maken voor de vergaderzaal van de Luchtmachtleiding in het hoofdkwartier te Den Haag. De technische realisatie van dit indrukwekkende vierluik is in nauwe samenwerking met J.Christiaan Heydenrijk tot stand gekomen."

In '98 kreeg hij opdracht om een F16 te beschilderen ter gelegenheid van het 85 jarig bestaan van de KLu. Uit een serie van 12 ontwerpen koos Kolonel B.Booy het model "magic", door de KLu al snel omgedoopt in "dag en nacht". Het toestel vloog datzelfde jaar op een aantal luchtvaartshows in Nederland (Leeuwarden), Duitsland, België en Frankrijk.

 
 

aan stuurboordzijde blauw met wolken

aan bakboordzijde zwart met 85 sterren

The Wing

Ter gelegenheid van het 70 jarig bestaan van Eindhoven Airport maakte Heydenrijk een Wing die in de ontvangst-vertrekhal van het vliegveld werd opgehangen. Volgens opdracht betrok hij een honderdtal reizigers en passanten bij het ontstaan van het werk; zij kregen gelegenheid om één van de "veren" van de wing te beschilderen. Het hele beeld werd ter plaatse geassembleerd. 

Materiaal: aluminium, beschilderd hout met lood omrand.  Afmetingen: 9,40 x 3,70 x 1,50 m.

spuitbusserie Fokker 70x100cm

spuitbusserie Charles Lindberg 70x100cm

vliegtuigen/ katten

diversen

opdrachten

Regelmatige opdrachtgever is

AFEURAC = All Formal Eurepean Air Commanders